• 1
  • 2
  • 3
maandag, juni 25, 2018

Geocaching

Ook geocaching heeft inmiddels Doodstil gevonden en wel in de vorm van een traditional cache (GC219EX Okke Kluun) nabij de plaats waar Okke Kluun zijn kostvrouw vermoordde.

Wat is geocaching?

Op de website www.geocaching.com wordt het als volgt uitgelegd.

'GEOCACHING is een hightech schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld door avonturiers met GPS-Apparaten. Het basisidee is om buiten verborgen containers te vinden, die Geocaches worden genoemd. Daarna deelt u uw ervaring online met anderen. Iedereen kan de coördinaten, die op Geocaching.com te vinden zijn, gebruiken om Geocaches op te zoeken.'

Geocaching combineert technologie met avontuur en is een leuke manier om plekken dichtbij en verder weg te verkennen. Koppel Geocaching aan kamperen, wandelen, fietsen, varen of andere activiteiten voor een nog completere ervaring. Het is dé manier om actief buiten bezig te zijn in de vrije natuur of ergens anders. Kinderen vinden wandelen weer leuk!

Geocachen bestaat al vanaf 2000 en kan wereldwijd gespeeld worden doordat er op dit moment meer dan 1,2 miljoen Geocaches verstopt zijn in ruim 200 landen. In Nederland zijn dat er inmiddels meer dan 10.000 stuks.

Voor basis informatie over geocaching kan je via de officiële Nederlandse geocaching site, www.geocaching.nl een startershandleiding lezen en/of downoaden