• 1
  • 2
  • 3
maandag, juni 25, 2018

Home

Wat is Lorem Ipsum?
Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Waar komt het vandaan?
In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt is Lorem Ipsum niet zomaar willekeurige tekst. het heeft zijn wortels in een stuk klassieke latijnse literatuur uit 45 v.Chr. en is dus meer dan 2000 jaar oud. Richard McClintock, een professor latijn aan de Hampden-Sydney College in Virginia, heeft één van de meer obscure latijnse woorden, consectetur, uit een Lorem Ipsum passage opgezocht, en heeft tijdens het zoeken naar het woord in de klassieke literatuur de onverdachte bron ontdekt. Lorem Ipsum komt uit de secties 1.10.32 en 1.10.33 van "de Finibus Bonorum et Malorum" (De uitersten van goed en kwaad) door Cicero, geschreven in 45 v.Chr. Dit boek is een verhandeling over de theorie der ethiek, erg populair tijdens de renaissance. De eerste regel van Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", komt uit een zin in sectie 1.10.32.

Het standaard stuk van Lorum Ipsum wat sinds de 16e eeuw wordt gebruikt is hieronder, voor wie er interesse in heeft, weergegeven. Secties 1.10.32 en 1.10.33 van "de Finibus Bonorum et Malorum" door Cicero zijn ook weergegeven in hun exacte originele vorm, vergezeld van engelse versies van de 1914 vertaling door H. Rackham.

Waarom gebruiken we het?
Het is al geruime tijd een bekend gegeven dat een lezer, tijdens het bekijken van de layout van een pagina, afgeleid wordt door de tekstuele inhoud. Het belangrijke punt van het gebruik van Lorem Ipsum is dat het uit een min of meer normale verdeling van letters bestaat, in tegenstelling tot "Hier uw tekst, hier uw tekst" wat het tot min of meer leesbaar nederlands maakt. Veel desktop publishing pakketten en web pagina editors gebruiken tegenwoordig Lorem Ipsum als hun standaard model tekst, en een zoekopdracht naar "lorem ipsum" ontsluit veel websites die nog in aanbouw zijn. Verscheidene versies hebben zich ontwikkeld in de loop van de jaren, soms per ongeluk soms expres (ingevoegde humor en dergelijke).

  • Netwerk fietsknooppunten
  • Geocaching

DOODSTIL knooppunt nr. 67 in het op 24 april 2012 geopende knooppuntennetwerk voor de provincie Groningen.
Aan de hand van deze fietsknooppuntennetwerk kan je eenvoudig je eigen fietstocht door het Groninger land bepalen.

Read More

Ook geocaching heeft inmiddels Doodstil gevonden en wel in de vorm van een traditional cache (GC219EX Okke Kluun) nabij de plaats waar Okke Kluun zijn kostvrouw vermoordde.

Read More
  • Buurtvereniging
  • Contact
  • Agenda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla blandit, eros ut dapibus rhoncus, ipsum mauris ullamcorper massa, et dapibus leo dolor aliquet felis. Suspendisse gravida commodo venenatis. Etiam vehicula auctor nunc, nec ultricies justo volutpat sed. Nullam ac nulla a lacus pharetra commodo. Integer euismod nisi sed ipsum dapibus tempor. Phasellus justo erat, consectetur eget iaculis nec, egestas vel nibh. Nulla luctus, massa et rutrum auctor, dolor massa ornare nisi, ac tristique libero elit ac nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas

Read More

Via het contactformulier kunt u ons uw vraag stellen of een opmerking plaatsen. Uiteraard zijn uw ideeën en /of suggesties ook van harte welkom.
Na het versturen van het contactformulier ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk een antwoord op het door u opgegeven e-mailadres of telefoonnummer.

Read More

Agenda

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Read More